РНБО: Президент може розпустити ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО: Президент може розпустити ВР

305
Президент України Віктор Ющенко зберігає за собою право, відповідно до Конституції та регламенту Верховної Ради України, ухвалити рішення щодо проведення консультацій з політичними силами щодо перспективи продовження повноважень Верховної Ради України цього скликання.
Про це говориться в заяві Ради національної безпеки та оборони України.
"Таке рішення може бути прийнято Президентом, якщо в найближчі дні робота парламенту не буде розблокована, і він не почне виконувати свої конституційні зобов'язання. Подібний вихід із ситуації не може бути планом Президента, і вся відповідальність за наслідки такого рішення буде лежати на політичних силах парламенту - парламентсько-урядової коаліції та опозиції", - відзначається в заяві.
РНБО на чолі із Президентом готова якомога швидше, на вимогу більшості та опозицій, надати свої конституційні можливості для підготовки загальної позиції й угоди про політичну стабільність і конституційну можливість ВР.
Раніше Ющенко заявив, що не має наміру розпускати Верховну Раду та сподівається на поновлення її роботи. За його словами, нинішня парламентська криза носить штучний характер, і дострокові вибори не змінять політичну карту України.
Нагадаємо, робота українського парламенту паралізована із середини січня 2008 р. через розбіжності політичних сил щодо питання приєднання України до НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас