Україна не має власного газу в сховищах? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не має власного газу в сховищах?

Енергетика
222
НАК "Нафтогаз України" не має у своїх сховищах власного газу, тому заяви нинішнього керівництва компанії про те, що у випадку припинення поставок "Газпромом" в Україну досить власних запасів - це міф, заявив в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ІСТV директор Центру енергетичних досліджень Костянтин Бородін.
"Відповідно до прогнозного балансу НАК "Нафтогаз України" від 3 січня 2008 року на 2008 рік обсяг власного газу НАК "Нафтогаз України" у підземних сховищах становить 40 мільйонів кубічних метрів. Це споживання України приблизно за 3 години.
Інший газ станом на 1 січня становив 22 мільярда кубічних метрів. З них 13,9 - "РосУкрЕнерго", 3,5 - " УкрГаз-Енерго", 3,1 - "Укрнафта", 1 мільярд 900 мільйонів - комерційні структури, і півмільярда - держрезерв. Станом на 1 березня, тобто через 2 місяці, залишок газу в сховищах - 15,6 мільярда кубометрів. Тобто спожито понад 7 мільярдів кубометрів.
Жодного договору на купівлю цього газу ні з "РосУкрЕнерго", ні з "УкрГаз-Енерго", ні з "Укрнафтою", ні з комерційними структурами, ні з ким НАК "Нафтогаз України" не укладав. Немає таких договорів. Це класична крадіжка газу в обсязі понад 7 мільярдів кубометрів з підземних сховищ" - заявив Бородін.
Разом з тим, радник прем'єр-міністра з енергетичних питань, народний депутат Олександр Гудима відповів на цю інформацію так: "Можете бачити, чого гідні заяви уряду Януковича, що вони залишили спадкоємцям повний порядок у сфері. Вони залишили нам порожні газосховища".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас