Українці святкуватимуть 8 березня три дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці святкуватимуть 8 березня три дні

530
Українці цього року святкуватимуть Міжнародний жіночий день 8 березня три дні.
Про це повідомили у Департаменті комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України.
"Свято Міжнародного жіночого дня 8 березня, яке цього року припадає на суботу, переноситься на понеділок, 10 травня", - сказали в Секретаріаті Кабміну.
Відповідно до Кодексу законів про працю у випадку коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тому за графіком п'ятиденного робочого тижня із вихідними днями у суботу та неділю у 2008 р. вихідний день у суботу 8 березня має бути перенесений на понеділок 10 березня, вихідний день у неділю 27 квітня (Пасха) - на понеділок 28 квітня,
вихідний день у неділю 15 червня (Трійця) - на понеділок 16 червня, вихідний день у суботу 28 червня (День Конституції України) - на понеділок 30 червня, а вихідний день у неділю 24 серпня (День незалежності України) - на понеділок 25 серпня.
У інших випадках річного циклу, коли між святами і вихідними виникають короткі „проміжки" робочих днів, приймаються розпорядження уряду, якими з метою створення сприятливих умов для святкування та раціонального використання робочого часу, рекомендується переносити робочі дні для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями у суботу та неділю, зазначили в Кабміні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас