СБУ порушила кримінальну справу за фактом розкрадання посадовими особами "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ порушила кримінальну справу за фактом розкрадання посадовими особами "Нафтогазу"

Енергетика
294
Служба безпеки України 3 березня 2008 р. порушила кримінальну справу за фактом розкрадання 25 млн грн посадовими особами НАК "Нафтогаз України". Про це сьогодні на брифінгу повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко. Розкрадання було здійснено під час проведення тендера із закупівлею в одного учасника устаткування за завищеними цінами.
"У грудні 2006 р. посадові особи "Укргазенергосервісу", структурного підрозділу НАК "Нафтогаз України", використавши наданий одній з комерційних структур Києва лист-пропозицію, у якому були зазначені неправдиві дані щодо ціни, виробника, сертифікації та умов поставки запчастин і вузлів до газоперекачувальних агрегатів, штучно створили умови для проведення тендера з використанням процедури "закупівлі в одного учасника", - відзначила М.Остапенко.
6 грудня 2006 р. був укладений договір про поставку зазначеної продукції на суму понад 27 млн грн. У грудні 2006 р. - січні 2007 р. зазначені кошти були перераховані на рахунок цієї комерційної структури, що перерахувала їх на рахунки інших підприємств, у тому числі з ознаками фіктивності. У той же час установлено, що продукція, поставлена "Укргазенергосервісу", закуплена в її виробника всього за 1,3 млн грн, тобто перевитрати склали 25,7 млн грн, підкреслив керівник прес-служби СБУ.
Для розслідування зазначеної справи розпорядженням керівництва СБУ створена слідчо-оперативна група. Проводяться відповідні слідчі заходи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас