Кожен другий автомобіль стане дешевшим? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен другий автомобіль стане дешевшим?

1681
Цього року на ринку автокредитування очікується подальше зниження процентних ставок на автокредити. Зважаючи на те, що в Україні 50% автомобілів купується в кредит, можна сказати, що кожна друга придбана машина стане дешевшою.
Як показало дослідження компанії "Простобанк Консалтинг", проведене на підставі даних 50-ти банків-лідерів ринку автокредитування, торік автокредити стали доступні для українців, як ніколи раніше. По-перше, збільшилося число банків, що кредитують покупку авто вітчизняного складання і старих машин. До того ж, виріс асортименти валют автокредиту - одержали розвиток автокредити в євро і франках.
Торік у багатьох банках був знижений розмір початкового внеску при покупці авто. Крім того, середня ефективна ставка автокредитування в гривні знизилася, а в доларах США виросла. Цього року тенденція зниження процентних ставок по автокредитах у гривні збережеться.
Станом на 15 лютого кредити на покупку нових авто видавали 48 банків (або 96%). У той час як на покупку вживаних авто кредити видавали 20 банків (або 40%).
За словами виконавчого директора компанії "Простобанк Консалтинг" Ольги Онуфрійчук, у структурі продаваних в Україні автомобілів відбулися істотні зміни. Змінилося співвідношення продаваних іномарок та авто виробництва країн СНД: в 2006 році співвідношення становило 50:50, в 2007 році - 68:32. Лідерами продажів авто країн СНД стали: Авто ВАЗ - 21,7% ринку і Chevrolet - 9,3%. Лідери продажів серед іномарок: Mitsubishi - 6%, Chery - 5% ринку. При цьому в кредит купується кожна друга машина (у Європі - 70%, у США - 90%). Причому основна частина автокредитів припадає на ціновий діапазон авто - 8-15 тис. дол. США.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас