Еквадор і Колумбія розірвали дипвідносини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Еквадор і Колумбія розірвали дипвідносини

159
Міністерство закордонних справ Еквадору заявило, що розриває дипломатичні зв'язки з Колумбією, передає Associated Press.
Подібне рішення пов'язане із вторгненням колумбійських військ на територію країни під час операції проти повстанців з угруповання "Збройні революційні сили Колумбії".
У свою чергу Венесуела висилає посла Колумбії із країни. У заяві Міністерства закордонних справ Венесуели говориться, що висилка посла здійснюється "для захисту суверенітету країни та захисту гідності венесуельського народу".
"Уряд (Венесуели) ухвалив рішення щодо негайної висилки посла та дипкорпусу посольства Республіки Колумбія в Каракасі", цитує Associated Press фрагмент заяви.
Нагадаємо, 1 березня колумбійські підрозділи за підтримкою авіації провели операцію, спрямовану на знищення бойовиків FARC на півдні Колумбії, недалеко від кордону з Еквадором.
За повідомленням Міноборони Колумбії, у прикордонних боях були ліквідовані 17 екстремістів FARC, включаючи "людину номер два", лідера угруповання 59-річного Рауля Реєса.
Напередодні влада Колумбії заявила, що документи, виявлені в таборі FARC, свідчать про зв'язок між лідером повстанського угруповання Раулем Реєсом і президентом Еквадору Рафаелем Корреа. Потім Богота заявила про виявлені свідчення фінансових взаємин президента Венесуели Уго Чавеса з повстанцями.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас