Volkswagen готується стати найбільшим виробником вантажівок в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen готується стати найбільшим виробником вантажівок в Європі

141
Лідер європейського автомобілебудування взяв під повний контроль шведського виробника вантажного автотранспорту компанію Scania.
Європейський лідер автомобілебудування, німецький концерн Volkswagen, взяв під свій повний контроль шведського виробника вантажного автотранспорту компанію Scania.
За 2 мільярди 900 мільйонів євро Volkswagen викупив у шведської фірми Investor і сім'ї промисловців Валленбергів всі наявні в них акції Scania, так що тепер він має на зборах акціонерів більшість голосів майже 69 відсотків. Дотепер він мав 38 відсотків. Volkswagen успішно співробітничав з фірмою Investor останні вісім років. За цей період Scania домоглася рекордних показників обороту і прибутку, підкреслив глава німецького концерну Мартін Вінтеркорн (Martin Winterkorn). Він запевнив, що бренд Scania буде збережений. Очевидно, навіть за можливого злиття цієї шведської компанії з німецькою MAN.
Справа в тому, що Volkswagen є великим акціонером і концерну MAN, що спеціалізується як на випуску верстатів і промислового устаткування, так і на виробництві вантажного автотранспорту. Тому логічним продовженням сьогоднішньої події стало б об'єднання автозаводів компаній Scania і MAN, а також відповідних підрозділів самого Volkswagen, у найбільшого європейського виробника вантажівок.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас