Нафтогаз відзвітував за скорочення споживання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз відзвітував за скорочення споживання газу

Енергетика
134
За три останні тижні понадлімітне споживання природного газу підприємствами ТКЕ скоротилося в чотири рази.
Як повідомили в Нафтогазі, зменшення понадлімітного споживання стало можливим у результаті реалізації ДК Газ України низки заходів, серед яких - відключення боржників.
Зокрема, на виконання доручень НАК "Нафтогаз України" було проведення обмеження газоспоживання близько 150 підприємств.
Було обмежено газоспоживання, у тому числі, Дніпропетровських теплових мереж (заборгованість із початку опалювального сезону 2007-2008, Львівтеплоенерго Теплокомуненерго, Сумитеплоенерго, Сєвєродонецької ТЕЦ, Дніпродзержинськтепломережі, Херсонської ТЕЦ, Павлоградтеплоенерго та інших підприємств.
У той же час мали місце випадки заборони облгазам місцевими судами або недопуску керівниками підприємств ТКЕ-боржників проводити обмеження безлімітного та безоплатного споживання природного газу в таких містах як Донецьк, Харків, Дніпродзержинськ, Полтава, Козятин Вінницької обл.
Раніше повідомлялося, що Газпром передав Нафтогазу новий проект угоди про розвиток російсько-українських відносин у газовій сфері.
Вчора о 9:00 Газпром скоротив поставки газу в Україну на 25%.
Нафтогаз запевнив українських споживачів, що обмеження поставок на них не відіб’ється. У той же час, у суботу, 1 березня, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про те, що Україна не одержувала офіційних повідомлень від Газпрому про можливе скорочення поставок газу.
Нагадаємо, Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявив, що переговори між Росією та Україною щодо газу, які проходили в суботу, знову завершилися безрезультатно.
Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов також не бачить підстав для скорочення поставок газу в Україну. Він повідомив, що не тільки переведено гроші, але й копії підтверджуючих документів про плату за газ передані Газпрому.
У минулу середу Нафтогаз повідомив, що повністю розрахувався з компанією УкрГаз-Енерго, що реалізує імпортний газ на внутрішньому ринку України, по боргах за минулий рік.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас