Нафта і золото обумовили зсув японського ринку вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта і золото обумовили зсув японського ринку вгору

Фондовий ринок
107
Станом на 11:00, коли на Токійській фондовій біржі завершується ранкова сесія і починається перерва, індекс Nikkei 225 піднявся на 94,48 пункту, або на 0,7%, до 13086,66. Індекс широкого ринку підріс на 4,30 пункти, або на 0,3%, до 1275,45. Кількість акцій, що зростають або опускаються, включених у даний індекс, була приблизно однакова.
Акції найбільшої в Японії торговельної компанії Mitsubishi Corp. виросли на 3,3%. Папери наступної за нею в рейтингу Mitsui & Co., що робить більше половини свого прибутку на угодах із сировинними товарами, піднялися на 2,5%.
Аналітик з Daiwa Securities Group Inc. Цуесі Ісіносе підвищив свої рекомендації щодо паперів чотирьох найбільших японських торгових домів - Mitsui, Mitsubishi, Itochu Corp. і Sumitomo Corp., виходячи з того, що більш високі ціни на сировинні товари можуть сприяти збільшенню їхніх прибутків.
На думку фінансового менеджера з Northern Trust Global Investments Наото Коморо, "поки попит на світовому ринку збільшується, ціни на сировинні товари будуть рости". При цьому він відзначив, що, "хоча на ситуацію і впливає уповільнення економіки Сполучених Штатів, зростання економік, що розвиваються, на кшталт Китаю та Індії не припиниться".
Однак стрибок ціни на квітневі поставки нафти до $103,95 за барель обумовив підвищення витрат на імпорт японських нафтопереробних компаній, що привело до зниження котирувань їхніх акцій. Акції Showa Shell Sekiyu K.K. упали на 6,2%. Папери Cosmo Oil Co., що частково належить уряду Абу Дабі, знизилися на 1,5%.
У той же час стрибок цін на золото сприятливо відбився на паперах золотодобувних компаній. Приміром, акції найбільшого в Японії золотодобувача Sumitomo Metal Mining Co. підскочили на 5,5%.
Позитивно збільшення цін на сировинні товари позначилося і на паперах найбільших у Японії морських транспортних компаній Nippon Yusen K.K. і Mitsui O.S.K. Lines Ltd., оскільки виросли і тарифи на їхнє перевезення. Акції Nippon Yusen піднялися на 3,2%. Папери Mitsui O.S.K. підскочили на 3,8%.
Акції Nintendo Co., що продає в Північній і Південній Америці вдвічі більше своїх відеоігрових приставок Wii, подорожчали на 2,6% після того, як ієна припинила зміцнюватись відносно американського долара. У вівторок ієна опустилася до 103,59 за $1 у порівнянні із ціною закриття 102,62 за долар у понеділок.
Березневі ф'ючерси Nikkei піднялися на 0,6% до 13070 в Осаці, і підросли на 0,4% до 13060 у Сінгапурі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас