Вкладення в нетрадиційну енергетику досягли 100 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладення в нетрадиційну енергетику досягли 100 млрд. дол.

Енергетика
175
Сьогодні американські дослідники оприлюднили дані щодо капіталовкладення в енергогенеруючі галузі промисловості по усім світі. Виявилося, що нетрадиційна енергетика за останній рік одержала більше інвестицій ніж передбачалося.
Дослідницький Worldwatch Institute прийшов до висновку, що в 2007 році у світі в поновлювані джерела енергії була інвестована рекордна сума - більше $100 млрд.
В 2007 році у світі було зроблено 240 гігаватт "зеленої" електроенергії - на 50% більше, ніж в 2004-му. Нині на частку "зеленого" виробництва електроенергії, заснованого на використанні поновлюваних ресурсів (без урахування гідроелектростанцій), припадає приблизно 5% світового виробництва.
Найбільшим джерелом "зеленої" електроенергії нині є енергія вітру. В 2007 році обсяг її виробництва збільшився на 28% у порівнянні з 2006 роком і досяг 95 гігаватт. Найбільш швидкими темпами розвивається сонячна енергетика: в 2007 році приріст виробництва склав 50% і досяг 7.7 гігаватт. Нині сонце освітлює, обігріває та іншим способом підтримує життя в 50 млн. будинків. В 2007 році було вироблене 53 млрд. літрів біопалива (спирт і біодизельне паливо), що на 43% більше, ніж в 2005-му році.
В 2007 році інвестори найбільше цікавилися вітряною та сонячною енергетикою, на частку яких припало, відповідно, 47% і 30% від загальної кількості інвестицій. В 2006 році у світі на підприємствах "зеленої" енергетики працювали більше 2.4 млн. чоловік. Нині не менш 60-ти держав світу мають державні програми, націлені на збільшення виробництва поновлюваної енергії.
Учені пояснюють такий підйом "зеленої" енергетики декількома причинами. По-перше, європейські розвинені країни усе більше відмовляються від традиційних джерел енергетики, не бажаючи псувати екологічну ситуацію в себе і досягши такого рівня розвитку економіки, що можуть собі дозволити витрати на нові технології.
По-друге, екологічні програми стали у світі останнім часом дуже популярними і країни намагаються не псувати свій міжнародний імідж у цьому питанні. Але головною причиною такої уваги до цих технологій стало різке збільшення цін на нафту за останні півроку. Розвинені країни зрозуміли, що нафтова енергетика може бути дуже накладною, і інші гравці рику можуть використовувати нафту як спосіб політичного тиску
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас