Поради підприємствам при оформленні кредиту в валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поради підприємствам при оформленні кредиту в валюті

Кредит&Депозит
224
Експерти Діамантбанку розповіли про особливості валютного кредитування корпоративних клієнтів, а також про перспективи розвитку ринку кредитування бізнесу в Україні.
Так, кредит в іноземній валюті експерти рекомендують оформлювати тим компаніям, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. Такі підприємства будуть мати можливість трохи скоротити додаткові витрати. Незважаючи на різницю (останнім часом уже не настільки відчутну) у процентних ставках по кредитах у гривні та валюті, важливо також ураховувати курсові ризики і той факт, що компанії буде періодично необхідно купувати/продавати валюту, що спричиняє додаткові витрати, а саме:
комісію на продаж валюти;
комісію за покупку валюти;
збір у Пенсійний фонд при покупці валюти.
Зазначені фактори забезпечують невигідність кредитування у валюті для підприємств-операторів тільки українського ринку. Тому при виборі валюти кредитування варто чітко розуміти, на які потреби оформлюється валютний кредит і які додаткові витрати буде нести підприємство, обслуговуючи його.
Що стосується кредитування в цілому, на наш погляд, у перспективі ринок очікує деяке спрощення процедури надання кредиту (технології розгляду заявки, обслуговування).
Зараз уже простежується спеціалізація банків на тому чи іншому рівні бізнесу (малий, середній, великий). Робота з малим бізнесом має свою особливість - найчастіше в даних підприємств недостатньо ліквідні застави, малі обсяги, такі підприємства мають особливість у прозорості ведення бізнесу. Але в майбутньому ситуація може змінитися, до чого є вже позитивні тенденції. На сьогоднішній день за оцінками експертів попит на фінансування МСБ задоволений лише на 20-25% - попит на послуги кредитування значно перевищує пропозицію та у майбутньому буде тільки рости. Крім того, культура бізнесу даного сегмента в Україні з кожним роком підвищується.
Підприємці поступово збільшують фінансові обороти, кількість створюваних робочих місць, переходять до більшої прозорості бізнесу.
Одночасно росте потреба в коштах для розвитку, що робить середній і малий бізнес усе більш привабливим для банків. У перспективі це приведе до поліпшення умов кредитування, можливо до зниження ставок, а також спрощення вимог кредиторів до позичальників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас