Європейські фондові ринки падуть всередині торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові ринки падуть всередині торгів

Фондовий ринок
195
У середині сесії торги на основних фондових біржах Європи проходять із різким зниженням.
Ринки штовхає вниз падіння котирувань банків на тлі очікувань подальших списань у фінансовому секторі.
Станом на 14:37, британський FTSE 100 падає на 1,6% до рівня 5790,10 пункту, німецький DAX втрачає 1,95% і становить 6616,48 пункту, французький індикатор CAC 40 опускається на 1,66% до рівня 4711,35 пункту.
Передумови для падіння котирувань у банківському секторі заклав звіт, що вийшов у п'ятницю, швейцарського банку UBS (UBS), що прогнозує, що обсяг списань фінансових компаній у зв'язку із кризою може перевищити $600 млрд. На тлі такого прогнозу знижуються курси акцій майже всіх європейських банків, виняток становлять папери найбільшого в Європі банківського холдингу британського HSBC (HBC), які ростуть після публікації його звітності за 2007 рік, що показав збільшення чистого прибутку банку на 21% до $19,1 млрд. завдяки тому, що втрати від кризи на іпотечному ринку вдалося компенсувати за рахунок зростання доходів на ринках, що розвиваються.
Котирування найбільшої в Європі страхової групи Allianz (AZ) з Німеччини знижуються після того, як один з найбагатших інвесторів планети американець Уоррен Баффет заявив про те, що очікує істотного скорочення норми прибутку в цьому секторі.
У гірничо-видобувному секторі котирування англо-швейцарської компанії Xstrata встигли відіграти повідомлення про зростання річного прибутку компанії та на даний момент знижуються. Представники Xstrata також заявили, що компанія усе ще розглядає можливість злиття із бразильською Vale (RIO).
Серед інших компаній, чиї акції ростуть на тлі загального падіння, можна виділити папери авіавиробника European Aeronautic, Defence & Space Co. (EADS), які вистрілили нагору на тлі оприлюднених у п'ятницю новин про те, що американська армія зволіла укласти контракт на поставку літаків для дозаправлення з європейським виробником, а не зі своїми співвітчизниками з Boeing (BA).
У секторі виробників вантажівок додають акції шведської Scania після того, як стало відомо про намір німецького концерну Volkswagen збільшити свою частку в капіталі шведської компанії, у результаті чого може відбутися злиття Scania і німецького виробника вантажівок MAN.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас