Ющенко доручив Тимошенко втримати інфляцію на рівні 9,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко доручив Тимошенко втримати інфляцію на рівні 9,6%

Казна та Політика
167
Про це сьогодні заявив Президент України Віктор Ющенко під час наради із Головою Верховної ради України Арсенієм Яценюком і Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
"Консультації щодо внесення змін і доповнень в Основний фінансовий документ України, безперечно, повинні бути продовжені", - сказав Президент.
Крім того, як повідомляє прес-служба глави держави, Президент підкреслив, що макроекономічна конструкція 2008 року в цілому повинна забезпечити високі темпи економічного зростання як держави в цілому, так й окремих галузей. Зараз, констатував він, макроекономічна культура України "потребує істотного доопрацювання".
Основними рисами в цьому контексті він назвав динаміку до зниження ВВП, що спостерігається протягом 13-ти останніх місяців; збільшення споживчих цін, інфляцію. "Очевидно, завдання 2008 року - як підвищити динаміку ВВП. Нам треба детально з'ясувати всі фактори, які сьогодні мінімізують цей показник", - підкреслив Ющенко.
Говорячи про збільшення споживчих цін, Президент констатував: в 2007 році уряд не впорався із цим питанням. "Загрози в 2008 році залишаються надзвичайно високими", - сказав він. - Я просто застерігаю всіх, у тому числі уряд: цінова позиція - це наріжний камінь всієї економічної соціальної політики".
Глава держави також підкреслив, що в 2008 році повинен бути утриманий, передбачений у бюджеті показник інфляції на рівні 9,6%. "Це критичний показник. Треба зробити все, щоб його втримати", - сказав Ющенко.
У свою чергу, Тимошенко запевнила Президента, що на сьогодні закон про Держбюджет успішно виконується. Прем'єр-міністр сказала, що зміни в бюджет 2008 року реально внести лише за умови ефективно працюючого парламенту.
Питанню початку ефективної роботи парламенту Президент приділило особливу увагу. "Я не можу сприймати ситуацію навколо дестабілізації роботи Верховної Ради", - підкреслив він. "Організувати роботу в рамках коаліції Верховної Ради - переконаний, це обов'язок двох фракцій", - відзначив Ющенко, додавши, що не бачить із боку "Нашої України" перешкод у питаннях, які стосуються початку роботи парламенту. Глава держави виступив із пропозицією найближчим часом провести раду коаліції з метою обговорення організації роботи парламенту.
На зустрічі також були присутні глава Конституційного Суду Андрій Стрижак, Міністр оборони України Юрій Єхануров, Секретар РНБО Раїса Богатирьова, перший заступник Голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак, глава правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас