Експерт: Український фондовий ринок за підсумками року може вирости на 30-40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український фондовий ринок за підсумками року може вирости на 30-40%

Фондовий ринок
172
За словами аналітика компанії "Ренесанс Управління Інвестиціями" Фаїга Байрамова ставлення нерезидентів до українського ринку в найближчому майбутньому буде визначатися, насамперед, поведінкою американського ринку. "Як будуть поводитися індекси Dow Jones і S&P 500, схожим чином буде поводитися й український ринок", - упевнений аналітик. Поки рецесії в економіці Штатів не спостерігається, але поведінка ФРС показує, що побоювання спаду в американській економіці залишаються. Звичайно, це знижує апетит на ризик. Це буде стримувати зростання українського ринку. Ті інвестори, які зайшли на український фондовий ринок на хвилі високих цін можуть почати скидати акції при досягненні певних цінових рівнів.
Однак на думку пана Байрамова, прогнози про 30-40% зростання ринку, що звучали на початку року, усе ще можуть виправдатися. "Домогтися такого зростання можна, якщо буде відбуватися активне залучення на фондовий ринок грошей громадян і будуть створюватися нові фонди. Існують кілька великих закордонних фондів, які займаються тільки Україною - у таких фондів в управлінні біля $0,5. Все-таки, інвестори високо оцінюють перспективу місцевого ринку, тому я не думаю, що відтік коштів буде занадто відчутним", - говорить фондовик.
Висока інфляція в розумних межах є додатковим стимулом для ринку: вона забезпечує зростання номінального ВВП, що при фіксованому курсі гривня/долар створює привабливу картину для іноземних інвесторів.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас