Світовий банк буде пропонувати більш довгострокові кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк буде пропонувати більш довгострокові кредити

Кредит&Депозит
203
Світовий банк (СБ) вирішив пропонувати більш довгострокові кредити слідом за рішенням про зниження ставок по своїх позиках, затвердженим в 2007 році, повідомляється в прес-релізі київського офісу банку.
"12 лютого 2008 року Рада виконавчих директорів СБ затвердила рішення про продовження максимального кінцевого періоду погашення позик до 30 років (а середнього строку погашення - до 18 років) для всіх нових позик і гарантій МБРР (член групи СБ - Міжнародний банк розвитку та реконструкції)", - відзначається в прес-релізі.
Крім того, відповідно до прес-релізу, Рада директорів СБ вирішила спростити процедуру надання позик шляхом впровадження відповідного єдиного продукту.
"Ці зміни роблять фінансування МБРР більш привабливим для України, ніж коли-небудь,", - цитується в прес-релізі директор СБ в Україні, Білорусії і Молдові Пол Бермінгхем.
Відповідно до прес-релізу, для України середній термін погашення позик СБ збільшиться з 11,25 до 18 років, а максимальний - з 25 до 30 років.
При цьому, як відзначається в прес-релізі, позичальникам буде пропонуватися по нових залученнях: вибір фіксованого або змінюваного (який перераховується кожні шість місяців) спреду до ставки Libor, а також гнучкість у графіку погашення позики.
"На сьогодні процентні ставки по позиках МБРР із фіксованим спредом перебувають на рівні ставки Libor + 8 базисних пунктів і майже дорівнюють ставці Libor - для позик зі змінним спредом (для обох продуктів зазначена повна вартість)", - відзначається в прес-релізі.
Як відзначає прес-служба, нові умови залучення позик дають Україні можливість заощаджувати $33 тис. на рік на кожних $10 млн кредитних коштів.
Україна стала членом СБ в 1992 році.
Банк із 1992 року схвалив для України кредити на суму біля $5,2 млрд у рамках 37 проектів і програм - із цієї суми Україна вже одержала біля $3,9 млрд.
Рада виконавчих директорів СБ у грудні-2007 затвердила нову Стратегію партнерства з Україною на 2008-2011 р., що припускає надання позик на суму $2-6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас