Мірошниченко: "Ощадбанк" не приватизують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мірошниченко: "Ощадбанк" не приватизують

189
Якщо Юлія Тимошенко зможе підкорити собі фракцію "Наша Україна - Народна самооборона", то є ймовірність приватизації "Ощадбанку". Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко коментуючи заяву Сергія Терьохіна про те, що після завершення компенсаційних виплат вкладникам "Ощадбанку СРСР", бютівці планують приватизувати "Ощадбанк".
"Але я вважаю, що цього не відбудеться, тому що протиріччя занадто серйозні усередині. Приватизація цього банку занадто велика авантюра. Частину акцій можливо вони і внесуть у програму приватизації, а в цілому приватизувати "Ощадбанк" не реально. Принаймні цього року. Я не знаю справжньої мотивації, чому це так різко в бютівців з'явилося бажання приватизувати "Ощадбанк", чого ж вони його не ініціювали приватизувати коли був уряд Януковича. Вони взагалі намагалися перешкоджати будь-якій приватизації, завжди її заперечували та називали це зрадництвом національних інтересів. Зараз я думаю вони міркують дуже просто: ті виплати, які сьогодні відбуваються, я не виключаю, що походять із депозитів сьогоднішніх. І в результаті сьогоднішньої політики цей банк може бути доведений до банкрутства. І природно вони хочуть скинути його з-під своєї відповідальності, і залишити новим власникам проблему, як розраховуватися із сьогоднішніми вкладниками. Це перша обставина, я не стверджую, а припускаю. Друга обставина очевидна: їм потрібні гроші. Зараз в уряду Тимошенко, як в уряду популістів дуже багато соціальних зобов'язань, на тлі того, що немає зваженої, збалансованої та продуманої економічної політики не можуть бути забезпечені соціальні зобов'язання за рахунок надходжень у бюджет від збільшення економіки, значить треба щось продавати. І от вони сьогодні говорять "Ощадбанк" продати, про "Одеський припортовий завод" говорять, про Укртелеком та низку інших найбільших підприємств, приватизації яких вони перешкоджали, сьогодні вони готові віддавати тільки тому, що потрібні гроші", - повідомив регіонал.
Коментуючи заяву Терьохіна, про те, що суспільству не потрібний такий державний банк, Мірошниченко сказав: "Все, що приносить прибуток у скарбницю держави, це дуже корисно. У багатьох державах є державні банки, іпотечні, ощадні. Адже це той інститут, що дозволяє при може не таких великих відсотках для громадян усе таки мати гарантовані державою внески. Коли держава відповідає за ці заощадження. "Ощадбанк" може бути і повинен бути державним для того, щоб хоч в одному банку, але в людей була можливість під гарантією держави тримати свої гроші. Ті пенсіонери, держслужбовці, які женуться не за відсотками, а за надійністю своїх коштів, у них повинна бути альтернатива комерційним банкам".
Для "Ощадбанку" приватизація відіграє позитивну роль, тому що банк скине із себе авантюрну політику, у яку намагаються грати на заощадженнях наші керівники країни, вважає Юрій Мірошниченко: "Тоді "Ощадбанк" як приватна фінансова установа не буде залежати від рішень уряду. Для банкірів, власників та акціонерів це добре. Для громадян - це ліквідація альтернативи державного банку, з державними гарантіями".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас