Герасим’юк: СОТ вигідна і тим, хто блокує трибуну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герасим’юк: СОТ вигідна і тим, хто блокує трибуну

144
Ті люди, які зараз блокують трибуну, вони займаються бізнесом і зацікавлені в рівних умовах на європейських ринках. Вони зацікавлені в тому, щоб Україна була членом СОТ. Так народний депутат від Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", голова підкомітету ВРУ з питань співробітництва з НАТО Ольга Герасим’юк прокоментувала думку деяких експертів, що через політичне протистояння Верховна Рада може не встигнути вчасно ратифікувати угоду про вступ до СОТ. За її словами, зараз всі політичні сили хочуть, щоб парламент запрацював, тому що від цього залежить, чи стане Україна асоційованим членом СОТ.
У той же час, коментуючи думку Віктора Ющенка, що референдум про вступ у НАТО не слід проводити найближчим часом, оскільки він вважає, що "проводити в таких умовах референдум щодо НАТО, це однаково, що проводити референдум на тему "Чи є життя на Марсі", Ольга Герасим’юк відзначила:
"Віктор Ющенко абсолютно правильно говорить про те, що референдум потрібно проводити тоді, коли люди будуть проінформовані. Тим більше я впевнена, що українці не настільки темні і не такі невігласи, якими їх уявляють ті, хто говорить, що вони проти НАТО".
Політик вважає, що українські громадяни дуже добре проінформовані про ті стандарти, які зараз є в країнах НАТО: "Український народ не стоїть в нас із плакатами "НАТО - геть!", або, що "НАТО - не пройде!", тим більше що НАТО сюди не йде, це ми туди хочемо".
Ольга Герасим’юк вважає, що українська влада перед тим, як проводити референдум щодо НАТО, повинна провести широку інформаційну кампанію щодо Північноатлантичного Альянсу:
"Цю кампанію необхідно проводити дуже широко та залучати до неї ті структури, які були вже зобов'язані цим займатися - це і ЗМІ, і Держкомтелерадіо, відповідні міністерства. Тому що в кожного є в бюджеті рядок на таку роботу. Але така робота не велася нормально з різних причин. Я думаю, що в тому числі і з політичних".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас