В Америці пройшла друга потужна хвиля звільнень за останні три місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Америці пройшла друга потужна хвиля звільнень за останні три місяці

Енергетика
258
Частка американських безробітних збільшилася з 4,9 % до 5 %, відповідно до розрахунків економістів, що випереджають березневий звіт Департаменту праці, повідомляє Bloomberg. Виробники були змушені піти на друге за останні три місяці скорочення штатів.
Через зростання безробіття, збільшення цін на енергоносії та іпотечну кризу споживачі втрачають упевненість і жорстко лімітують витрати. Через різке падіння попиту виробники змушені скорочувати виробництво, що ще сильніше підштовхує економіку до рецесії і, схоже, змусить Федеральну резервну систему (ФРС) і далі урізати дисконтну ставку.
Аналітики вважають, що благополучні сфери економіки в даний момент не в змозі зрівноважити ті її частини, де справи йдуть погано, тому безробіття буде тільки наростати. Такого різкого збільшення числа людей, що встигли стати безробітними з початку 2008 року, не було зареєстровано з 2003 року.
Бен Бернанке, що очолює ФРС, назвав цей процес у числі факторів, що гальмують економіку під час свого недавнього виступу перед законодавцями. Інші згадані ним ризики: спад у будівництві та кредитуванні.
Найбільш серйозна за останні чверть століття криза впливає на 90% економіки. Проміжний прогноз, зроблений аналітиками Bloomberg, показує, що такого скорочення виробництва як у лютому цього року не спостерігалося із часу останньої рецесії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас