Митниця збільшила податкові збори вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця збільшила податкові збори вдвічі

703
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про рекордне зростання податкових зборів Держмитницею - у лютому відрахування в бюджет склали понад 7,6 млрд грн.
Держмитниця під керівництвом Валерія Хорошковського в лютому збільшила відрахування в бюджет удвічі - до 7,603 млрд грн (план - 4,948 млрд грн), а суму середньодобових платежів довела до рекордних 345,6 млн грн.
У підсумку за два місяці поточного року Держмитниця зібрала на 72,9%, або на 5,6 млрд грн, більше - 12,6 млрд грн. "У світі склалася тенденція, що в бюджет третину доходів дає митниця, решту - податкова. "Наша митниця в лютому поставила рекорд і дала більше, ніж ДПАУ", - сказала Тимошенко.
Прем'єр упевнена, що це стало можливим завдяки скороченню контрабандних і тіньових схем, а тому зажадала від Валерія Хорошковського збільшити щоденні відрахування до 500 млн грн, а щомісячні - до 10 млрд грн.
Голова Держмитниці визнав, що різке зростання надходжень від ПДВ було викликано скасуванням вексельної схеми оплати податку при імпорті, що почали збирати митники, а не податківці, за місцем реєстрації компаній.
Успіхи митниці пояснюються відмовою від вексельної сплати ПДВ при імпорті, тому в Державній податковій адміністрації (ДПАУ) побоюються, що зберуть за підсумками року на 20 млрд грн менше. Експерти впевнені, що Мінфін не піде на зменшення плану для ДПАУ, що для збільшення платежів прийдеться провести масові кадрові перестановки.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас