Німецькі татусі частіше йдуть "в декрет" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі татусі частіше йдуть "в декрет"

114
Понад 12 відсотків жителів Німеччини, що стали в 2007 році батьками, скористалися своїм правом взяти відпустку з догляду за дитиною.
Реформа сімейного законодавства, прийнята правлячою коаліцією Німеччини наприкінці 2006 року, приносить перші плоди. У країні щокварталу росте число батьків, що виявляють бажання побувати "у декреті".
Відповідно до поправок, що вступили в силу 1 січня 2007 року, тепер правом на оплачувану відпустку з догляду за дитиною володіють і чоловіки, і жінки. Якщо з малям сидить тільки один батько, то так звана батьківська допомога виплачується протягом року. Якщо естафету в якийсь момент переймає інший з батьків, то оплачувана відпустка продовжується до 14 місяців.
Німецький законодавець повністю зрівнює права батьків і матерів: чоловік і жінка самі вирішують, хто буде сидіти з дитиною довше. Як повідомило 29 лютого Федеральне статистичне відомство, число батьків-домосідів стабільно росте. Якщо в першому кварталі 2007 року їхня частка склала 6,9 відсотка, то в останньому кварталі вона досягла 12,4 відсотки.
Розмір батьківської допомоги становить 67 відсотків від останньої заробітної плати після виплати податків і соціальних внесків. Максимальна сума - 1800 євро на місяць. Для осіб з низьким доходом - менше 1000 євро - передбачений особливий механізм підрахунку батьківської допомоги. Незаможні батьки одержують суму, що перевищує 67 відсотків їхнього доходу від трудової діяльності.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас