Київ хоче впровадити окрему квартплату для кожного будинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ хоче впровадити окрему квартплату для кожного будинку

247
Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації ініціює введення квартплати для кожного будинку окремо залежно від площі квартир. Про це сказав начальник управління Василь Яструбинський.
Він пояснив, що Житловий кодекс передбачає норму житла на одну людину 20 кв. м і плюс ще 10 кв. м на всю сім'ю.
Відповідно до цієї норми управління вважає за можливе, щоб городяни платили квартплату за нормативну площу за чинними зараз тарифами, а за площу, що перевищує норму - за економічно обґрунтованими тарифами.
"Ми пропонуємо в межах цих норм залишити чинні тарифи, а нові (тарифи на квартплату), які розраховані, уже впровадити на ту площу, що перевищує зазначені цифри", - сказав Яструбинський.
Він навів приклад, що сім'я із трьох людей, що проживає у квартирі площею 70 кв. м буде платити квартплату за чинним тарифом, а за перевищення цього метражу - за більшим тарифом.
Також він допускає, що аналогічна система може бути введена і для оплати за опалення.
Разом з тим Яструбинський підкреслив, що на даний момент це тільки ініціатива управління, матеріали якої воно передало Київміськадміністрації і Київській міській раді.
Однак, ні адміністрація, ні Київрада, за його словами, цю ініціативу ще не розглядали.
Як повідомлялося, у жовтні 2007 Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації визначило тарифи на квартирну плату окремо для кожного будинку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас