Ціни світового ринку на нафту залишилися вищими за 100 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни світового ринку на нафту залишилися вищими за 100 дол.

Енергетика
135
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 29 лютого 2008 р. на провідних нафтових біржах знизилися. Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця постачання склали:
у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 100,10 (-0,80) дол./бар.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 101,84 (-0,75) дол./бар.
Продажі нафтових ф'ючерсів обумовлені побоюваннями падіння в світі попиту на енергоносії, що викликане очікуваннями неминучої економічної рецесії, що зміцнилися, в США, чому сприяли нові офіційні дані про уповільнення темпів зростання американської економіки.
В той же час на ринку починає формуватися невизначеність щодо можливого вирішення ОПЕК про подальші постачання нафти на світовий ринок, що додатково сприяє зниженню нафтових котирувань. Ще зовсім недавно представники картелю завіряли, що збільшення видобутку нафти не очікується, оскільки щорічно в II кварталі попит на нафту традиційно знижується.
На цьому фоні учасники ринку чекали, що ОПЕК зменшить квоти нафтовидобутку, щоб уникнути утворення надлишку нафтових запасів на світовому ринку. Проте в даний час, коли ціни на нафту перевищують 100 дол./бар., експерти сумніваються в тому, що ОПЕК зважиться скоротити об'єми нафтовидобутку.
Нагадаємо, що міністри нафти ОПЕК зберуться у Відні 5 березня 2008 р.
Варто також додати, що ціна нафтової "корзини" ОПЕК за станом на 28 лютого встановилася нижче 95 дол./бар. і офіційно склала 94,99 дол./бар. "Корзина" подешевшала на 21 цент в порівнянні з попереднім днем, коли її ціна досягла свого нового рекордного значення - 95,20 дол./бар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас