Мінфін хоче відмовитись від спецбланків та касових ордерів, щоб бізнесмени зменшили витрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін хоче відмовитись від спецбланків та касових ордерів, щоб бізнесмени зменшили витрати

Казна та Політика
188
Міністерство фінансів пропонує відмовитись від виготовлення спеціальних бланків для касових ордерів та довіреностей з метою допомогти бізнесу зменшити витрати.
Про це йдеться у відповідному проекті постанови Кабінету Міністрів про внесення змін до постанови КМУ від 19 квітня 1993 р. № 283, повідомила прес-служба Мінфіну.
Документ підготовлено за результатами аналізу ефективності застосування спеціальних бланків для касових ордерів та довіреностей.
Як зазначає прес-служба, проведений аналіз засвідчив, що такі бланки не убезпечують від можливих фальсифікацій даних про обсяги операцій з отримання та видачі готівкових коштів і одержання матеріальних цінностей. Натомість, застосування цих спецбланків збільшує витрати суб’єктів підприємницької діяльності, а отже впливає на збільшення ціни для кінцевого споживача продукції через високу вартість виготовлення бланків.
За відсутності для держави позитивного ефекту від існування спеціальних бланків для касових ордерів та довіреностей, Мінфін вважає необґрунтованою норму, що вигідна лише декільком бізнес-структурам, які заробляють кошти на виготовленні цих бланків.
Прийняття проекту постанови, що скасовує зазначену норму, дозволить зняти додаткове організаційне та фінансове навантаження на вітчизняні підприємства та позитивно вплине на кінцеву ціну продукції для споживачів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас