Тимошенко знову дісталося від Ющенка. Цього разу – за бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко знову дісталося від Ющенка. Цього разу – за бюджет

Казна та Політика
175
Президент Віктор Ющенко критикує уряд за те, що той відсторонився від ряду проблем, що мають бути враховані в змінах до держбюджету-2008.
Про це йдеться у листі глави держави до прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, повідомили у прес-службі Ющенка.
Зокрема, на його думку, це питання збільшення видатків для міноборони на підвищення боєздатності Збройних Сил, забезпечення їх переходу до комплектування за контрактом до кінця 2010 року, оснащення модернізованими і новітніми зразками озброєння, забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та членів їх сімей не менше ніж на 11,5 млрд грн.
Крім того, Президент вимагає "збільшення обсягу зобов’язань Державної служби автомобільних доріг України, за якими урядом надаватимуться державні гарантії, для забезпечення введення в експлуатацію більше 500 км доріг державного значення за напрямками міжнародних транспортних коридорів, маршрутів, задіяних до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також виконання протизсувних заходів в Автономній Республіці Крим на 3,5 млрд грн".
Окремим питанням, на якому наголошується у листі, є забезпечення збалансування фінансових потоків НАК "Нафтогаз України". "За результатами роботи робочої групи було сформовано бездефіцитний фінансовий план Компанії на 2008 рік, який розглядався на засіданні РНБОУ 1 лютого 2008 року", - зазначає він.
Водночас, зазначає президент, пропозиції уряду щодо додаткового фінансування Компанії за рахунок держбюджету, дивідендів тощо залишають незбалансованими доходи та видатки НАК "Нафтогаз України" на суму щонайменше 3,5 млрд гривень.
"Звертаю Вашу увагу на той факт, що фінансовий план НАК "Нафтогаз України" в порушення вимог Указу Президента України від 14 лютого 2008 року № 122 досі не затверджено", – пише Ющенко.
З урахуванням викладеного Ющенко просить Тимошенко взяти під свій особистий контроль опрацювання зазначених питань під час підготовки та схвалення урядом законопроекту про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас