Багато активів зміцнилися до рекордних рівнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багато активів зміцнилися до рекордних рівнів

Валюта
477
Курс EURUSD на цьому тижні задає темпи росту, завдяки чому багато активів - у першу чергу енергоносії та дорогоцінні метали, досягли рекордних рівнів цін. В принципі зростання на товарних ринках досить просто пояснити.
Однієї з головних причин росту на товарних ринках є падіння долара, і якщо навіть вартість активів на товарних ринках не буде змінюватися, то однаково ціна їх у доларах буде рости, якщо курс долара буде знижуватися стосовно інших основних валют.
Якщо враховувати те, що зараз спостерігаються масові розпродажі долара, які, на думку аналітиків, продовжаться і у майбутньому, то за долари інвестори, звичайно ж, повинні щось купувати. І як завжди найбільш привабливими активами для покупок є енергоносії та дорогоцінні метали, вкладення в які за підсумками останніх декількох років були найбільш прибутковими.
В принципі, багато товарів, на думку експертів сильно перекуплені, і в першу чергу завдяки покупкам з боку спекулянтів. Але зважаючи на те, що на дорогоцінні метали росте реальний попит серед інвесторів, які використають ці метали з метою виробництва продукції в ювелірній і автомобілебудівній галузях, то швидше за все сильне падіння цін на ринку дорогоцінних металів, за винятком звичайно ж незначних корекцій, не буде спостерігатися найближчим часом, навіть якщо ринок сильно перекуплений.
Підтвердженням вище сказаного є досягнення практично на всіх графіках рекордних рівнів цін на цьому тижні, і хоча на даний момент на ринку дорогоцінних металів спостерігається корекція, вона навряд чи протриває більше ніж кілька днів, після чого варто очікувати нових максимумів і звичайно ж досягнення рівня 1000$ за трійську унцію золота.
Такі ж, у першу чергу фундаментальні аргументи можна привести і на користь росту цін на нафту. На цьому ринку збільшення реального попиту не настільки відчутно, а можливо і навіть зниження попиту у зв'язку з можливою і настільки обговорюваною рецесією в Сполучених Штатах, що може викликати рецесію економіки у світових масштабах.
Але все-таки ціни на нафту мають досить сильну підтримку, що пов'язана з нестабільністю поставок нафти на ринок.
Також варто відзначити, що зовсім недавно члени ОПЕК заявили про те, що існує ймовірність зниження квот на нафту, з метою не допустити зниження цін на ”чорне золото” нижче рівня 85$ за барель.
Ну й, звичайно ж, члени світового нафтового картелю впевнено заявили про те, що будуть прийняті всізаходи для зміцнення цін на нафту, якщо її вартість знизиться під 75$ за барель, хоча такий сценарій як мінімум до кінця цього року є малоймовірним.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас