Лукашенко оголошує дешевий розпродаж підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко оголошує дешевий розпродаж підприємств

Казна та Політика
253
В Білорусії видано президентський указ, відповідно до якого збиткові підприємства можуть бути продані на конкурсній основі за суму, рівну з початковою ціною в розмірі 20 відсотків від оцінної вартості на перше січня поточного року.
При цьому підприємства, вартість яких дорівнює нулю або негативній величині, будуть продаватися за одну базову величину, передає Telegraf.by (35 тис. білоруських рублів, або 11 євро, або $16).
У президентському указі передбачені умови продажу недержавним юридичним особам підприємств як майнових комплексів збиткових державних організацій. Продаж здійснюється винятково на конкурсній основі за умови надання покупцями інвестиційного проекту, що пройшов державну експертизу, у тому числі в частині використання придбаного підприємства як майнового комплексу.
Покупці збиткових підприємств зобов'язані будуть реалізувати соціальні програми цього підприємства і взяти на себе всі його борги. Також покупець зобов'язується зберігати робочі місця на період погашення заборгованості.
Разом з тим покупцям надається трирічна відстрочка погашення заборгованості придбаного підприємства.
Раніше Лукашенко неодноразово висловлювався за ліквідацію всіх збиткових підприємств республіки. "Нехай гинуть! 13 років їх на своїх плечах носимо", - заявляв він наприкінці минулого року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас