Долар впав до євро нижче позначки в 1,51 дол. на заяві Бернанке, які підвищили очікування зниження ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар впав до євро нижче позначки в 1,51 дол. на заяві Бернанке, які підвищили очікування зниження ставки

Валюта
1057
Долар упав до євро в середу до нового рекордного мінімуму після заяви глави Федеральної резервної системи Бена Бернанке, що аналітики сприйняли як готовність знижувати процентні ставки з метою стимулювання економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Курс долара до євро падав у ході торгів 27 лютого до рекордних $1,5144. До 8:04 у четвер він склав $1,5110.
Індекс, що відслідковує курс долара до шести основних валют і торгується на біржі ICE Futures, опустився в середу до 74,07 пункту - найнижчого значення з 1973 року. Долар подешевів до швейцарського франка до історично найменшого значення, до австралійського долара - до 23-літнього мінімуму.
"Долар відкрив нову главу, - говорить керівник валютних операцій Deutsche Bank по Північній Америці Рассел Пестила. - Ми спостерігаємо розбіжність у політику між центральними банками".
Бернанке, виступаючи в середу з піврічним звітом у комітеті з фінансовим послугам Палати представників Конгресу США, заявив, що ФРС буде "діяти у своєчасній манері, необхідної для підтримки росту, і надавати адекватну страховку проти ризиків уповільнення" росту економіки. ФРС ретельно стежить за доларом, однак у банку немає для валюти будь-якої цільової позначки, відзначив він.
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку в США показує, що трейдери очікують від ФРС скорочення ставки не менше ніж до 2% річних до середини року з нинішніх 3%. З 18 вересня американський ЦБ знизив ставку на 2,25 процентні пункти, його наступне засідання призначене на 18 березня.
"Позиції долара підірвані низькими ставками, - вважає валютний стратег Credit Suisse Деніел Каціве. - Імовірність зміни цієї ситуації невелика, долар залишиться слабким".
Тим часом член ради Європейського центрального банку Аксель Вебер застеріг інвесторів від завищених очікувань відносно зм'якшення монетарної політики Європейським центральним банком.
"Ринок, що очікує скорочення ставок, недооцінює інфляційні ризики, - заявив Вебер. - В 2009 році інфляція знизиться не так сильно, як передбачалося в грудневому прогнозі, що ґрунтувався на менш високих цінах на нафту".
Deutsche Bank, найбільший у світі валютний трейдер, прогнозує, що до 31 березня євро подорожчає до $1,55.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас