Янукович заявляє, що не залишав боргів. Тимошенко сама винувата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович заявляє, що не залишав боргів. Тимошенко сама винувата

Енергетика
195
Лідер Партії регіонів, екс-прем'єр-міністр Віктор Янукович відзначає, що його уряд не залишав боргів перед Росією за поставлений газ. Про це він заявив сьогодні журналістам у Брюсселі.
"Будь-які голослівні обвинувачення є нічим іншим, як спробами зняти з себе відповідальність", - сказав він, коментуючи заяви Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що заборгованість за газ залишилася нинішньому Кабміну в спадщину від уряду Януковича.
Він також наголосив, що всі дані щодо розрахунків за газ є у відкритому доступі, зокрема, їх можна побачити на сайті Рахункової палати України.
"Уряд Януковича нічого не заборгував Росії. На звітний період часу був такий природний борг, який потрібно було оплатити 20 грудня 2007 року. Але це був поточний борг", - сказав він.
Також Янукович відзначив, оскільки уряд Тимошенко вчасно не підписав угоду щодо поставок газу, те тепер власник цього газу може виставляти будь-які умови щодо сплати вже використаного Україною газу.
"Ми самі себе підставили - за рахунок непогодженості між галузями влади, за рахунок непрофесійного підходу, як це було в 2005 році, в 2006 році, і це повтор, але ще в гіршому вигляді. Як говорять російською мовою, "За державу обидно", - відзначив Янукович.
У той же час він додав, що газове питання є "дуже вразливим" і "гратися" з ним можуть лише безвідповідальні люди.
Нагадаємо, 14 лютого 2008 року НАК "Нафтогаз України" офіційно визнав наявність боргу перед СП "Укргаз-енерго" у розмірі понад 5,28 млрд. грн.
Сьогодні, 27 лютого, НАК "Нафтогаз України" повідомив, що завершив погашення заборгованості перед ЗАТ "Укргаз-енерго" за використаний протягом 2006-2007 років природний газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас