Слабкий долар викликав зростання ціни на золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слабкий долар викликав зростання ціни на золото

Банківські метали
319
Ціна на золото у вівторок дещо зросла завдяки падінню курсу долара.
За результатами регулярної торговельної сесії на Нью-йоркській товарній біржі, NYMEX, квітневий контракт на поставку золота подорожчав на $8,40, або на 0,9%, до $940,50 за трійську унцію.
За даними AP, березневий контракт на поставку срібла подорожчав на $0,635, або на 3,5%, до $18,72 за трійську унцію. Березневі ф'ючерси на поставку міді закрилися з ростом на $0,0395, або на 1,1%, на позначці $3,779 за фунт.
Основним фактором росту цін на золото стало падіння курсу долара стосовно основних валют, що відбулося під тиском економічних даних. У вівторок були опубліковані дані про зростання інфляційного тиску в оптовій сфері, що стало приводом для розмов про можливість стагфляції в американській економіці. У парі євро-долар проти американської валюти зіграли також дані про зростання індексу ділової впевненості в Німеччині, що розраховується Мюнхенським інститутом IFO.
На тлі таких новин долар у вівторок поставив нові антирекорди. За даними Reuters, курс євро у вівторок піднімався до нового історичного максимуму $1,4982. За версією FactSet, максимальний курс євро у вівторок становив $1,4981. Колишній рекорд був поставлений 23 листопада минулого року, коли курс євро піднімався до $1,4966. Індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара стосовно кошика із шести основних валют, у вівторок падав до нового історичного мінімуму 74,706.
Ціна на золото та курс долара звичайно змінюються в різному напрямку.
Крім того, у вівторок змінилося відношення трейдерів до перспектив продажу частини золотого запасу Міжнародного валютного фонду. Високопоставлений чиновник міністерства фінансів США напередодні заявив, що США підтримують цю пропозицію. Проте, для прийняття такого рішення необхідно одержати схвалення Конгресу США, де такі плани можуть зустріти серйозний опір.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас