В арабів стільки зайвих грошей, що вони готові будувати в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В арабів стільки зайвих грошей, що вони готові будувати в Україні

Нерухомість
1593
Інвестори з ОАЕ дуже зацікавилися ринком української нерухомості.
Причина в її прибутковості, і надлишку капіталу в ОАЕ, повідомили в Українській Торговельній Гільдії (УТГ), яка брала участь у міжнародній виставці з нерухомості в Дубаї "International Property Show-2008".
"У такий спосіб багато інвесторів шукають можливість вкласти свої кошти за кордоном, щоб диверсифікувати свої ризики", - пояснила ситуацію консультант з житлової нерухомості УТГ Ангеліна Деревльова.
При цьому вона відзначає, що про український ринок інвестори з ОАЕ знають менше, ніж їм необхідно для успішної діяльності. Внаслідок недостачі інформації двосторонні контакти між ОАЕ та Україною налагоджені не на повну потужність, хоча потенціал для цього дуже великої.
За словами Деревльовой, ринок нерухомості Дубаї перебуває у фазі активного росту. Тільки за останні кілька місяців ціна на земельні ділянки під девелопмент у таких районах, як Business Bay, Culture Village, Dubai Marina зросла на 25%. Основною тенденцією 2007 року стала переорієнтація девелоперів з жилої на офісну нерухомість, що обумовлено високими темпами росту ділової активності в регіоні. Важливим фактором розвитку ринку ОАЕ є державне регулювання правовідносин у сфері нерухомості, сприяння інвестиціям з-за кордону, а також гарантія з боку держави безпеки вкладення коштів.
Вартість 1 кв.м житла середнього класу в Дубаї становить $2 390, еліти-класу - $3 885. Орендні ставки в офісних центрах за 1 кв.м становлять $73,5 на місяць при вартості продажу $4 483 за 1 кв. м.
Деревльова вказує на те, що місцеві інвестори висловлюють готовність виходити на український ринок. "Вони готові розглядати різні проекти, зокрема багатофункціональні комплекси в містах-мільнерах і гостельно-житлову нерухомість у Криму. Єдина сфера для взаємовигідного та ефективного двостороннього співробітництва - це створення прозорих і зрозумілих правових механізмів в галузі землевідведення та узгодження проектів", - говорить експерт.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас