В Запоріжжі рейдери атакують навіть причали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Запоріжжі рейдери атакують навіть причали

Кримінал
712
Сьогодні в Запоріжжі почне роботу спеціальна група депутатів міськради щодо з'ясування ситуації, яка склалася навколо човнової станції та причалу №7, які перебувають більше 80 років на балансі обласної організації мисливців і рибалок.
Депутати прийшли до висновку, що з боку запорізької фірми "Укруніверсал" має місце спроба рейдерського захоплення причалу, розташованого на березі Дніпра в районі Парку відпочинку та культури "Дубовий гай".
За словами голови обласної організації мисливців і рибалок Івана Воденіктова, спроба рейдерського захоплення причалу з'ясувалася випадково. "Нам потрібно було переоформити деякі документи щодо декількох боксів на причалі. І коли ми звернулися в БТІ, нам сказали що цей причал - власність інших осіб.
Почалося з'ясування, і ми довідалися, що майно човнової станції якісь шахраї привласнили через систему третейських судів у Бердянську, Токмаку та Херсоні. Як виявилося, причал під виглядом присадибної ділянки встигли тричі перепродати", - сказав Воденіктов. За його словами, поки на човновій станції нових господарів ніхто не бачив, а офіційної інформації про особи, які стали власниками причалу, теж ніде немає.
За неофіційним даними, які представникам суспільства вдалося довідатися за допомогою депутата міськради, голови громадської організації "Запоріжжя -рідний край" Геннадія Рекалова, нинішні власники причалу - якась запорізька фірма "Укруніверсал", що планує на цьому місці побудувати елітний яхт-клуб і котеджне селище.
За його словами, схема захоплення виявилося простою - через третейські суди земля виводиться в іншу власність: "І ніхто цих суддів не схопить за руку. Ви навіть можете і не знати, що вже давно живете на чужій землі". Зв'язатися із представниками фірми "Укруніверсал" на цей момент не вдається навіть депутатам міськради.
На сьогоднішній день на причалі перебуває близько 1,5 тис. боксів для зберігання човнів, катерів і яхт, які належать 500 судоводіям-любителям. За 50 років вони самотужки і на власні кошти спорудили тут дамбу, обладнали територію, побудували спецпринаддя для підйому та спуска судів на воду.
Починаючи з 2004 р. організація домагалася остаточного права власності на землю та майно, але поки тривала затяжна переписка з міськими чиновниками, станція перейшла до іншого власника.
У зв'язку з рейдерською атакою обласна організація мисливців і рибалок звернулася в прокуратуру і СБУ області із проханням провести перевірку законності реєстрації майна причалу невідомими. Також вони звернулися за допомогою до обласної влади. Заступник губернатора області Олександр Бережной, який очолює робочу групу з питань протидії протиправному поглинанню підприємств, пообіцяв розібратися в сформованій ситуації.
За його словами, на території Запорізької області працює кілька професійних груп із захоплення підприємств. "Не проходить і тижня, щоб в обласну групу з питань протидії протизаконному захоплення та поглинанню підприємств не надходили скарги на рейдерські дії від запорізьких підприємців.
У Запоріжжі боротися з рейдерськими захопленнями важко. Багато претензій до третейських судів. Їх рішення фігурують відразу в декількох справах, які розглядає обласна група. І є привід говорити про те, що на території області працює декілька рейдерських команд", - сказав заступник губернатора.
Однак власники човнів, катерів і яхт не поспішають довіряти обласній владі і не виключають радикальних заходів. "Якщо свавілля не зупинять, запорізькі мисливці та рибалки готові вийти до будинку обладміністрації на пікетування зі зброєю в руках. Зброю обіцяємо тримати зачохленою", - сказав Воденіктов.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас