Кабмін запровадить спрощений ПДВ з першого травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін запровадить спрощений ПДВ з першого травня

Казна та Політика
531
Уряд України з 1 травня 2008 року введе механізм спрощення процедури відшкодування з держбюджету ПДВ для стабільно працюючих підприємств і визначить чіткі механізми застосування таких процедур.
Це передбачено в рішенні РНБО від 1 лютого, що президент України ввів у дію своїм указом від 25 лютого.
Відповідно до нього, уряд до 1 травня подасть до парламенту проект Податкового кодексу, в якому буде удосконалене адміністрування ПДВ, додатково захищені права його платників, але одночасно посилена їх відповідальність.
Рішення РНБО також припускає, що Кабінет міністрів передбачить у проекті виправлень до держбюджету-2008 збільшення видатків на забезпечення своєчасного відшкодування з держбюджету ПДВ для задоволення заявок поточного року та погашення простроченого боргу станом на початок 2008 року.
14 лютого голова податкової Сергій Буряк заявляв, що його відомство має намір порушувати питання Міністерству фінансів про збільшення фінансування для відшкодування ПДВ.
Раніше Президент Віктор Ющенко висловився за якнайшвидшу ліквідацію простроченої заборгованості держави з відшкодування податку на додану вартість експортерам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас