Балога: Скасувати податкові векселі можна лише після повного і своєчасного відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: Скасувати податкові векселі можна лише після повного і своєчасного відшкодування ПДВ

Казна та Політика
118
Скасувати податкові векселі можна лише після повного і своєчасного відшкодування ПДВ, вважає глава Секретаріату президента Віктор Балога.
Як зазначається в його коментарі, поширеному прес-службою глави держави, на засіданні Ради національної безпеки і оборони 1 лютого Президент вказав на необхідність протидії ухиленню від сплати податку на додану вартість з використанням податкових векселів.
За підсумками обговорення цього питання РНБО вирішила обмежити способи погашення цих векселів лише "живими" грошима або підтвердженою податковою адміністрацією сумою ПДВ, яка підлягає відшкодуванню платнику. Сьогодні рішення Ради затверджене Указом Президента України.
За словами Балоги, це рішення РНБО стало першим кроком до повного скасування податкових векселів, оскільки це є інструментом дискримінації вітчизняного виробника. Водночас, нині це поки єдина можливість підтримання інвестиційного імпорту (це майже третина виданих векселів) та експортерів, які працюють на ввезеній із-за кордону сировині.
З огляду на постійне збільшення сум невідшкодованого ПДВ, які станом на 1 лютого становлять 8,6 млрд грн, цілковита відмова від використання векселів погіршить фінансовий стан таких експортерів, негативно позначиться на темпах економічного зростання. "Кабінету міністрів зараз слід зосередитися на виконанні вимоги Президента про неприпустимість прострочення термінів відшкодування ПДВ. Це дасть змогу урівняти в правах наших виробників з іноземними через скасування податкового векселя", - наголосив керівник Секретаріату.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас