Богуш: Україна має небезпечний рейтинг для великих інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богуш: Україна має небезпечний рейтинг для великих інвесторів

Казна та Політика
294
Бренд країни може коштувати дорожче її запасів і ресурсів. Таку думку висловив віце-президент Української ліги із зв'язків з громадськістю Денис Богуш, представляючи доповідь "Міжнародний імідж та брендинг України".
Є в Україні позитивні сторони для іміджу. Як відзначив "піарщик", оптимістичним моментом може вважатися той факт, що українську символіку, прапор безпосередньо, вже ідентифікують у міжнародному просторі. "На об'єднавчому бої з боксу Володимира Кличко із Султаном Ібрагимовим половина присутніх у залі американців тримали український прапор, щоправда, поки ще не всі знають правильне розташування кольорів на ньому", - відзначив Богуш.
Величезне значення також для іміджу нашої країни у світі має "жовтогаряча" революція 2004 року. Вперше в історії незалежної України, 120 міжнародних телекомпаній знімали все що відбувалося на Майдані і, зокрема, у самій країні такий тривалий період часу із щоденною трансляцією новин. Як відзначив віце-президент Української ліги із зв'язків з громадськістю, "жовтогаряча" революція подолала страх у світовому товаристві до України через катастрофу на Чорнобильської АЕС.
Негативних сторін іміджу України у світі значно більше. Як підкреслив Богуш, інвестиційний клімат знаходиться на дуже низькому рівні, що вкрай небезпечно перед проведенням Євро-2012. У рейтингу країн, Україна займає позицію в розділі "С", говорить фахівець. "Перш ніж вкладати капітал в економіку тієї або іншої країни, інвестори дивляться в таблицю рейтингів, розроблену світовими організаціями, у якій відзначені всілякі ризики вкладень всіх країн. Якщо позиції "А" і, у крайньому випадку, "В" є прийнятними для більш-менш великих вкладень, то в країну з позицією "С" великі інвестори грошей вкладати не будуть ніколи", - говорить Богуш.
"Маючи шанс зарекомендувати себе у світі, завоювати безпечний для іноземних вкладень рейтинг у міжнародній базі, Чемпіонат з футболу 2012 року повинен стати національною єдністю. Консолідуючи зусилля, затиснувши паски міцніше і розподіливши бюджет належним чином під чемпіонат, ми зможемо значно просунутися у світовому співтоваристві і відкрити доступ для інвестиційних потоків, необхідних українській державі", - резюмував Богуш.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас