Європейські ринки акцій знизились через RWE статистику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські ринки акцій знизились через RWE статистику

Фондовий ринок
152
Європейські ринки акцій закрилися зниженням після низьких результатів німецької компанії RWE, які зробили негативний вплив на акції компаній комунального сектора, і переглянутої економічної статистики зі США, що підкріпила побоювання інвесторів із приводу можливості рецесії та обумовила зниження банківського сектора.
Індекс цін виробників (PPI) у США знизився в грудні 2007 року на 0,3 відсотки до попереднього місяця, свідчать переглянуті дані міністерства праці. Спочатку повідомлялося про те, що індекс знизився на 0,1 відсотка.
Операційний прибуток німецького енергетичного концерну RWE за 2007 рік виріс на 14,8 відсотка до 2006 року до 6,5 мільярда євро, однак виявився нижче оцінок аналітиків, що привело до падіння акцій компанії, її конкурентів і всього європейського ринку.
Чистий прибуток другого за розміром в Німеччині енергетичного холдингу скоротився на 30,9 відсотка до 2,7 мільярди євро.
Європейські ринки виросли за підсумками поточного та минулого тижня, хоча інвестори як і раніше стурбовані становищем економіки США і звітністю компаній.
"Ринки розриваються між поточною інформацією і тим, що, дії з відновлення економіки США можуть принести результат у найближчі дев'ять місяців, змінивши ситуацію в кращу сторону", - відзначив Ендрю Белл із Rensburg Sheppards.
Акції RWE упали на 6,1 відсотка після того, як компанія оголосила про прибуток, що не виправдав очікування аналітиків. Також у ціні знизилися акції E.ON - вони впали на 2,5 відсотки.
Акції французького банку BNP Paribas знизилися на 1,1 відсотка, акції німецького Postbank виросли на 1,1 відсотка. Акції UBS знизилися на 1,9 відсотка.
Пан’європейський індекс "блакитних фішок" FTSEurofirst 300 знизився на 0,9 відсотка до 1.317, 59. З початку року індекс упав майже на 13 відсотків.
Британський індекс FTSE 100 і французький CAC-40 втратили 0,9 відсотка, німецький індекс DAX знизився на 1,7 відсотка.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас