Як знайти мотивацію на робочому місці? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як знайти мотивацію на робочому місці?

629
Працювати в колективі, де відсутня всяка система мотивації, безперечно важко як самим рядовим співробітникам, так і начальству. Перші чітко розуміють, що незалежно від результату їхньої роботи вони завжди одержать свою зарплату вчасно, а більшого чекати і не доводиться.
Другі ж страждають від того, що розуміють всю безвихідність ситуації в колективі, але, приміром, у матеріальному плані ні чим абсолютно не можуть зацікавити своїх співробітників. В остаточному підсумку, все це відображається на результатах роботи в цілому.
Безперечно, матеріальний стимул - це один з найдужчих на сьогоднішній день. Однак зацікавити, а значить і підвищити результати роботи підлеглих можна не тільки цим:
Виявляйте цікавість до кожного співробітника особисто
На жаль, багато хто не проявляє інтересу до підлеглих і задає питання суто по робочих моментах. Це найпоширеніша помилка, що змушує рядових співробітників думати про те, що вони виконують другорядну роль, їхня робота не важлива, а значить і намагатися не варто.
Знаходьте час для кожного співробітника, спілкуйтеся, задавайте питання, іншими словами, виявляйте цікавість до кожного окремо.
З'ясуйте, що є важливим у роботі для ваших підлеглих
Якщо ви працюєте в колективі, навчіться зважати на те, що вважають важливим інші, а не тільки з тим, що важливо особисто з вашої точки зору.
Сам факт розуміння того, що важливо іншим співробітникам, і прояв поваги з боку керівництва до цього важливого, дасть можливість підлеглим відчути себе впевненіше, відчути, що їхня думка теж важлива, і вона враховується.
Частіше говоріть "молодець! Відмінна робота"
Ще одна типова помилка начальства - це невміння або небажання хвалити співробітників за результативну роботу, блискуче реалізований проект. У результаті, співробітники також починають думати, що сенсу працювати добре нема, адже однаково ніхто не відзначить і не похвалить.
Деякі вважають, що раз керівництво їх жодного разу не похвалило, може вони працюють занадто погано або знову таки їхня праця не важлива. Навчіться частіше хвалити ваших підлеглих за будь-який, нехай навіть незначний успіх, похвала "окриляє" і мотивує на ще більший результат.
Дякуйте
Не сприймайте щось як належне, навчіться дякувати підлеглим за зроблені ними послуги. Навіть елементарним словом "спасибі" ви показуєте не тільки ваші гарні манери та володіння етикетом, але й тим самим даєте зрозуміти, що те, що було зроблено для вас, це важлива робота, це реальна допомога, послуга.
Пропонуйте допомогу
Не чекайте поки вас попросять про допомогу або запитаються поради, тим більше, якщо бачите вже самі всю серйозність ситуації. Так ви не допустите, щоб ситуація ще більше ускладнилася, і в той же час дасте зрозуміти, що ви уважні до кожного співробітника і завжди готові прийти на допомогу.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас