У Москві викрито велике шахрайство, пов'язане із продажем квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві викрито велике шахрайство, пов'язане із продажем квартир

Нерухомість
267
Оперативники відділу боротьби з економічними злочинами Центрального округу столиці припинили велике шахрайство, пов'язане із продажем квартир громадянам.
Як повідомив начальник прес-групи УБЕЗ ГУВС міста Москви Пилип Золотницький, якийсь час тому у відділ боротьби з економічними злочину Центрального округу звернувся заявник, що повідомив, що заплатив 4 млн. рублів фірмі, що нібито здійснює реалізацію квартир, що будуються за програмами уряду Москви. Квартиру громадянин протягом двох років одержати не може.
Як з'ясувалося, заявник був не єдиним потерпілим. Слідом за ним у відділ звернулося ще кілька людей, які також заплатили за квартири, що нібито будуються за програмами уряду Москви, на етапі будівництва.
Під час оперативно-розшукових заходів з'ясувалося, що під видом ріелторської компанії, що реалізує муніципальне житло, діють шахраї. Вони давали в пресу рекламу про те, що надають допомогу в придбанні квартир громадянам, а також за вигідними цінами здійснюють реалізацію квартир на етапі будівництва за дорученням уряду Москви.
Коли клієнт приходив у дорогий офіс компанії, знятий у центрі Москви біля метро "Таганська", йому показувалися всілякі листи, підписані особисто мером Москви Юрієм Лужковим, а також ліцензію на реалізацію муніципального житла.
Крім того, клієнта водили по будівельних майданчиках і показували його майбутню квартиру, після чого на одній з фірм, що діють під вивіскою ріелторської контори, складався договір.
Клієнти платили від 60% до 80% вартості за майбутню квартиру, після чого починали очікувати закінчення будівництва своїх квартир. Шахраї тягли час. Для того, щоб заспокоїти клієнтів, вони показували їм підроблені листи від різних структур уряду Москви, у яких клієнтові гарантувалося одержання житла.
Співробітники ОБЕЗ після проведення комплексу перевірок наскочили в офіс фірми з обшуком. У результаті була виявлена велика кількість підроблених печаток різних департаментів уряду Москви, факсиміле Юрія Лужкова, а також підроблені печатки різних міліцейських підрозділів.
На даний момент відносно організаторів фірми порушена кримінальна справа за статтею 159 КК (шахрайство).
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас