Члени Європарламенту підозрюються в грошових махінаціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени Європарламенту підозрюються в грошових махінаціях

Кримінал
92
Європейський парламент провів внутрішній аудит витрати його членами коштів, виділюваних на найм персоналу, виявивши масові порушення та випадки шахрайства.
Про це в четвер 21 лютого повідомила інформаційна служба ВВС із посиланням на депутата Європарламенту від Ліберально-демократичної партії Великобританії Кріса Дейвіса.
Дейвіс входить у Комітет бюджетного контролю та має доступ до даних проведеного розслідування без права їхнього вилучення або копіювання. І, за його словами, те, що він побачив, повалило його спершу в гомеричних сміх, а потім - у жах, наскільки великі були масштаби порушень.
За його словами, "даний звіт - це динаміт, що робить справу Дерека Конвея (Derek Conway) незначною провиною. А Конвей був виключений зі членів британського парламенту, коли виявилося, що він на виділювані парламентом кошти найняв власного сина.
За словами Дейвіса один з членів парламенту одержав гроші, призначені для наймання помічників, але взагалі нікого не найняв. В іншого в штаті помічників виявилася тільки одна людина. Також є дані про те, що члени Європарламенту перераховували гроші безпосередньо політичним партіям. А кожний член Європарламенту має право витратити порядку 130 тис. фунтів стерлінгів ($252 тис.) бюджетних грошей на рік на найм помічників і допоміжного персоналу.
На думку Дейвіса дані внутрішнього розслідування повинні бути піддані публічному розголосу та передані в правоохоронні органи для проведення офіційного розслідування. І тоді, вважає він, багатьом членам Європарламенту прийдеться сісти у в'язницю.
Генеральний директор управління Євросоюзу з боротьби із шахрайством Франц Брунер уже зажадав дані проведеного аудита, і сподівається побачити їх до кінця поточного тижня. А найближче засідання Комітету бюджетного контролю Європарламенту, на якому будуть обговорюватися деталі даної справи, заплановане на вівторок 26 лютого.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас