Єврокомісія скоротила прогноз зростання ВВП єврозони до 1,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія скоротила прогноз зростання ВВП єврозони до 1,8%

Казна та Політика
93
Європейська комісія скоротила прогноз економічного зростання та підвищила прогноз інфляції, повідомило агентство Bloomberg.
Цього року ВВП єврозони збільшиться на 1,8%, говориться в доповіді Єврокомісії. Це на 0,4 процентні пункти нижче листопадового прогнозу і є найнижчим значенням з 2005 року.
У той же час інфляція, як очікується, складе в середньому 2,6%, а не 2,1%, як передбачалося раніше. Цей рівень буде найвищим із часу введення єдиної європейської валюти в 1999 році.
Уповільнення зростання в США в поєднанні з подорожчанням кредитів, високими цінами на нафту та зміцненням євро буде гальмувати зростання у єврозоні, відзначається в доповіді. У той же час високі ціни на енергоносії та продукти харчування сприяють розкручуванню інфляції.
Поєдання уповільнення зростання та посилення інфляції ускладнить завдання Європейського центрального банку, що намагається відгородити економіку єврозони від наслідків зниження темпів розвитку США та у той же час стримати збільшення цін.
На думку Міжнародного валютного фонду, цього року ВВП єврозони збільшиться на 1,6%. Аналітики, опитані Bloomberg, очікують у середньому зростання на 1,7%.
Єврокомісія знизила прогноз зростання ВВП Німеччини до 1,6% з 2,1%, для Франції - до 1,7% з 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас