Citibank відмовився від банку "Дельта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citibank відмовився від банку "Дельта"

Фондовий ринок
1203
Обізнане джерело в одному із закордонних інвестиційних банків розповіло про те, що американська група Citi заморозила переговори з акціонерами українського банку "Дельта".
Звіт Citigroup за підсумками IV кварталу виявився ще гіршим, ніж пророкували аналітики. Чисті збитки компанії склали $9,9 млрд., і після складання остаточного річного звіту ця сума може збільшитися. Citigroup уже оголосила про масові звільнення та шукає по всьому світі гроші інвесторів. "Зараз не час для видатків і залучення капіталу на нові угоди", - говорить банкір.
Цю інформацію побічно підтверджує глава ради директорів банку "Дельта" Микола Лагун. "Ми багатьом цікаві, з нами багато хто розмовляє. Просто зараз деяким банкам потрібно сконцентруватися на вирішенні своїх внутрішніх проблем", - заявив банкір.
У жовтні минулого року представники Citibank досягли попередніх домовленостей з акціонерами "Дельта Банку" про його продаж. Угода повинна була бути закрита тільки після того, як кількість точок роздрібних продажів банку досягла б 6 тис.
Микола Лагун у партнерстві з екс-власником ТАС-Комерцбанку Сергієм Тігіпком мали намір вкласти в побудову необхідної американцям мережі ще біля $300 млн. Після цього вартість банку повинна була скласти суму, близьку до $1 млрд. З 1998 р. працює "Сітібанк (Україна)", але він обслуговує тільки великих корпоративних клієнтів.
Експерти вважають, що відмова Citi від продовження переговорів із власниками банку "Дельта" не на руку його власникам. Частка іноземного капіталу в банківському секторі становить 35%. З урахуванням покупки Укрсоцбанку і банку "Форум", а також капіталізації існуючих банків вона досягне 50%. Тому попит на фінансові активи з боку іноземців буде поступово знижуватися. Найбільші гравці української банківської системи здебільшого вже належать іноземним гравцям, а завоювати частку ринку шляхом органічного розвитку досить складно.
На думку керуючого директора групи компаній "Ренесанс Управління Інвестиціями" Олександра Кочубея, попит іноземців буде переорієнтований на невеликі банки з гарними регіональними позиціями.
Микола Лагун з такою думкою не згодний. Банкір вважає, що український фінансовий ринок ще довго буде залишатися для іноземних гравців ласим шматочком. "Для них покупка українського банку - це відмінна можливість вийти чи не на єдиний у Європі ємний зростаючий ринок. Такі новини добре позначаються на котируваннях акцій", - говорить банкір.
Лагун вважає, що від виходу на український ринок через наслідки світової кризи ліквідності відмовляться тільки банки, що декларували великі збитки, а також кредитно-фінансові установи, які розглядали український ринок як місце для вкладення надлишкових коштів. Інші, на його думку, будуть купувати.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас