Експерт: Зменшення прибутку "Укртелекому" не вплине на вартість продажу компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зменшення прибутку "Укртелекому" не вплине на вартість продажу компанії

Казна та Політика
102
Зниження чистого прибутку "Укртелекому" в 2007 р. на 75,1% у порівнянні з попереднім періодом, не вплине на вартість продажу компанії. Таку думку висловив аналітик компанії Concorde Capital Олександр Паращей.
Експерт відзначив, що на вартість компанії не впливають прогнозовані події. При цьому він підкреслив, що зниження прибутку "Укртелекому" в 2007 р. було прогнозованим. Як приклад він навів ситуацію із запуском мобільного зв'язку третього покоління. "Уже півроку назад при оцінці вартості компанії цей фактор ураховувався, однак вартість не виросла одноразово з 1 листопада 2007 р., коли запустили цей зв'язок", - нагадав експерт.
При цьому О.Паращей висловив думку, що інвестор приділить небагато уваги поточному фінансовому стану "Укртелекому", а буде оцінювати компанію виходячи з її перспектив.
У той же час експерт повідомив, що починаючи із цього року, доходи від фіксованого зв'язку почнуть помітно падати. На думку експерта, це є загальносвітовою тенденцією. У той же час він відзначив, що "Укртелеком" буде цікавий стратегічному інвесторові через гарну інфраструктуру, велику кількість абонентів, ліцензії на мобільний зв'язок третього покоління, мережі, які при правильному маркетинговому підході можна більш ефективно використати, а також велику кількість об'єктів нерухомості.
О.Паращей також позитивно оцінив наміри Кабміну зберегти в держвласності пакет, що блокує, акцій "Укртелекому". "Для повного операційного контролю над компанією буде досить 67%. У держави повинен залишитися важіль впливу на стратегічні моменти розвитку компанії", - резюмував він
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас