На шахті Засядька встановили факт грубого порушення техніки безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На шахті Засядька встановили факт грубого порушення техніки безпеки

Кримінал
117
Інспекція Територіального управління Держгірпромнагляду України по Донецькій області встановила факт грубого порушення техніки безпеки на шахті імені Засядька в Донецьку.
Як повідомили у відділі інформаційного забезпечення та зв'язків зі ЗМІ Теруправління, на шахті Засядька під час оперативної перевірки виймальної ділянки №1 4-ї західної лави шару L4 начальник інспекції Теруправління видав розпорядження про припинення ведення робіт цієї лави.
Інспектор виявив порушення пиле-газового режиму, а саме: збільшення концентрації газу метану від 2 до 5%, що є вибухонебезпечною.
У Теруправлінні підкреслили, що до перевірки інспектора відомчий нагляд шахти факт перевищення концентрації метану не виявив. У той же час експлуатація електроустаткування, яким оснащена ділянка, неприпустима в умовах наявності вибухонебезпечної концентрації газу метану на ділянці.
Також у Теруправлінні констатували, що усунення таких порушень не вимагало від шахти істотних фінансових і фізичних зусиль.
Нагадаємо, 15 січня цього року урядова комісія з розслідування причин аварії на шахті імені Засядька визначила 11 осіб, які винні в порушеннях і невиконанні своїх функціональних обов'язків.
23 січня стало відомо, що лави шахти Засядька, де наприкінці 2007 року відбулися три аварії, можуть почати працювати через півтора роки.
Як відомо, восени минулого року на цій шахті відбулася найбільша аварія за роки незалежності України. Жертвами вибухів на шахті стали 107 чоловік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас