Fitch підтвердило рейтинги Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 Plc і покращило їх прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинги Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 Plc і покращило їх прогноз

115
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги емісії іпотечних нот Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 Рlc: рейтинг "BBB-" по нотах класу "A" і рейтинг "B+" по нотах класу "B".
Відповідно до прес-релізу агентства в середу, прогноз по нотах класу "А" підвищений з "стабільного" до "позитивного", тоді як по класу "B" залишений "стабільним".
"Підтвердження рейтингів і поліпшення прогнозу відображають гарне виконання угод із часу закриття в лютому 2007 року", - відзначається в документі.
Відповідно до нього, ноти погашаються послідовно і станом на січень їхній випущений обсяг становив 68,5% від початкового значення. При цьому пул іпотечних кредитів був амортизований за середньою ставкою 31,5%, відзначає Fitch, нагадуючи також про повністю сформований резервний фонд.
Як повідомлялося, ініціатором угоди і продавцем іпотечного портфеля є найбільший в Україні ПриватБанк (Дніпропетровськ, рейтинг дефолту емітента "B", прогноз "позитивний", короткостроковий рейтинг "B"). Це перша трансгранична угода із цінними паперами, забезпеченими житловою іпотекою, з України.
Вона являє собою сек’юритизацію доларових житлових іпотечних кредитів (в обсязі $180 млн, виданих за українським законодавством із правом утримання першої черги), а також супутніх прав по кредитах. Рейтинги відображають імовірність своєчасної виплати відсотків по цінних паперах класу "A", остаточної виплати відсотків по цінних паперах класу "B", а також остаточної виплати основної суми боргу після настання остаточного офіційного терміну погашення паперів (30 грудня 2031 року) відповідно до умов емісії.
За угодою передбачений резервний фонд у розмірі 4,65% на випадок невиконання зобов'язань і потенційного дефіциту ліквідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас