По чому комунальні послуги? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По чому комунальні послуги?

Казна та Політика
712
Кияни знову не знають - платити чи не платити за комунальні послуги, і головне - скільки платити.
Тому що з одного боку з'явилося судове рішення про скасування чинних тарифів на комунальні послуги, а з іншого залишається питання: чи вступить воно в силу і чи визнає його київська влада?
Минув уже рік з тих пір, як столична влада підвищила тарифи на комунальні послуги, пристрасті вляглися, кияни змирилися з додатковими розтратами. Але неждано-негадано два тижні тому Адміністративний суд Києва виніс рішення за позовом колишнього столичного градоначальника, відповідно до якого, у столиці знову дійсні... старі тарифи на комунальні послуги. А саме, ті, які були встановлені в 2000-2004 року. Цю радісну новину розповів сам екс-мер Києва Олександр Омельченко. І додав, що в головному управлінні юстиції уже підтвердили таку тарифікацію комунальних послуг.
Толком зрадіти ми не встигли, тому що радник нинішнього мера Олександр Ржавський, пояснив нам - знизити тарифи на комунальні послуги нереально, при всім бажанні, тому що енергоносії дорожчають. Він підтвердив, що, швидше за все, КМДА буде подавати касацію в Апеляційний суд, у результаті чого рішення Адміністративного суду про зниження тарифів на комунальні послуги буде припинено.
Юрист Тетяна Монтян звернула увагу, що в принципі всі тарифи на комунальні послуги, які встановлює КМДА, не дійсні, навіть якщо не брати до уваги рішення суду за позовом Омельченка. Юрист послалася на постанову Кабміну №560, у якій сказано, що тарифи на комунальні послуги на кожний будинок повинні розраховуватися окремо та встановлюватися індивідуально ЖЕКами.
При цьому пані Монтян сумнівається, що тарифи на комунальні послуги для киян будуть знижена: міська влада умудряється "законно" ухилятися від виконання прийнятих судових рішень - подаючи зустрічні позови.
Хоча народний депутат Володимир Бондаренко, що тривалий час був депутатом Київради, упевнений, що рішення суду цілком може реалізуватися. Він послався на те, що, на момент установлення нових тарифів на комунальні послуги, ніхто не розкрив формулу, за якою вони були виведені. І владі буде дуже складно довести в суді обґрунтованість підвищення тарифів на комунальні послуги. Так що в киян ще залишається надія...
Нагадаємо, що в грудні 2006 року КМДА підвищила тарифи на комунальні послуги в 3,4 рази. Але незабаром переглянула тарифну політику і трохи знизила своє ж підвищення. У цілому комуналка підскочила майже вдвічі: на електроенергію ціни зросли вдвічі, на воду - в 1,8 рази, на комунальні послуги - в 1,9 рази, за опалення кияни стали платити в 1,4 рази більше, за квартплату - в 1,5 рази.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас