Кудрін: Темпи зростання економіки ЄврАзЕС в найближчі роки можуть бути вищими від світових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Темпи зростання економіки ЄврАзЕС в найближчі роки можуть бути вищими від світових

Казна та Політика
78
Темпи економічного зростання країн Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) у найближчі роки можуть бути вищими від світових, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін на п'ятому засіданні ради фінансово-економічної політики держав-членів ЄврАзЕС.
За його словами, це економічне співтовариство в міру створення основних інститутів Митного союзу і єдиного економічного простору буде ставати однією зі стійких зон економічного зростання у світі. "На тлі зниження економічного зростання в розвинених країнах у нас є можливість у рамках ЄврАзЕС підтримати темпи економічного зростання вищими не тільки, ніж у розвинених країнах, але й у цілому у світі", - сказав він.
Кудрін визнав, що це є непростим завданням, тому що середні темпи зростання у світі будуть базуватися в таких країнах, як Китай, Індія та інші економіки, що швидко ростуть. "Ми можемо показати результати вищі, ніж загальносвітові", - вважає віце-прем'єр РФ.
Він відзначив, що темпи економічного зростання в Росії, Казахстані та інших країнах ЄврАзЕС є взаємно підкріплювальними і доповнювальними. "Росія як найбільша економіка ЄврАзЕС забезпечить у найближчі роки стійке зростання, стійкий попит на продукцію, імпортовану із країн-сусідів, країн ЄврАзЕС, тим самим підтримуючи темпи зростання на тлі їхнього світового зниження", - заявив Кудрін.
Він також нагадав, що США в останні три роки знижували темпи свого економічного зростання, а Росія в цей час їх нарощувала. "У нас є можливість не збігатися зі світовою тенденцією, є внутрішні можливості, внутрішні ресурси", - вважає міністр фінансів РФ.
За його словами, в основі розвитку російської економіки лежить диверсифікованість і зниження залежності від експорту сировинних ресурсів. Торік частка експорту нафти та газу становила більше 60% у загальному обсязі експорту РФ. Кудрін виразив упевненість у тому, що Росія здатна створити ті інститути, які дозволять перенести високі темпи зростання на високотехнологічні галузі і стати країною високих технологій.
Крім того, він відзначив, що в 2008 році додаткові доходи федерального бюджету складуть більше $57 млрд, з яких будуть витрачені тільки $13 млрд. За його словами, це та сума, яку можна витратити без шкоди для інфляції та утримати її в межах 8,5%.
В ЄврАзЕС входять Білорусія, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан і Узбекистан. Спостерігачами є Вірменія, Молдавія та Україна
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас