Рівень інвестицій з України досяг абсолютного рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень інвестицій з України досяг абсолютного рекорду

Казна та Політика
1326
Держкомстат зафіксував феноменальний сплеск інвестицій з України в інші країни світу, які торік досягли 6,1 млрд доларів.
Це майже в 25 разів більше, ніж за всі попередні роки, разом узяті. Дотепер за всі роки незалежності накопичений обсяг українських інвестицій за кордон становив усього 243,3 млн доларів. В 2006 році інвестиції з України в зовнішній світ виросли всього на 23,8 млн доларів.
Основна частина торішніх вихідних інвестицій пішла на Кіпр. У цій офшорній зоні офіційний обсяг українських грошей усього за рік виріс із 10,3 млн доларів до 5,8 млрд доларів. Сума пішла в такі сектори, як операції з нерухомим майном, оренда, інжиніринг і надання послуг підприємцям. Понад 90% всіх грошей було інвестовано у вигляді цінних паперів.
З офіційних даних також стало відомо, що близько 89% суми здійснили підприємства, які працюють в Україні в секторах - операції з нерухомим майном, оренда, інжиніринг і надання послуг підприємцям. Нарешті, 5,3 млрд доларів коштів, інвестованих торік на Кіпр, вийшли з Донецької області. Усього із цього регіону інвестиції торік здійснювали 19 компаній, але основна частина припала тільки на одну.
Високопоставлене джерело "і" на умовах анонімності повідомило, що основна сума припала на одну фірму - Сістем Кепітал Менеджмент - донецького підприємця Ріната Ахметова. Джерело пов'язує цей вивід коштів з політичними причинами. А саме - побоюваннями пана Ахметова, як основного фінансового спонсора опозиційної нині Партії регіонів, за свої активи після приходу на посаду прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Як повідомлялося, чистий приплив прямих іноземних інвестицій в економіку України склав $7,882 мільярда в січні-грудні 2007 року в порівнянні з $4,296 мільярди за весь 2006 рік.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас