Черновецького впіймали на підробці списків вкладників "Еліта-центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецького впіймали на підробці списків вкладників "Еліта-центр"

Нерухомість
1368
Голова правління громадської організації "Центр правозахисту" Юрій Федоренко обвинувачує КМДА в подачі президентові сфальсифікованного списку потерпілих інвесторів від діяльності "Еліта-центр", які мають потребу в першочерговому одержанні житла.
Відповідно до прес-релізу "Центру правозахисту", Федоренко вдалося витребувати в КМДА список 334 "незаможних" інвесторів "Еліта-центр", що неодноразово згадував мер Києва Леонід Черновецький.
"Із супровідного листа КМДА я з подивом і обуренням довідався, що список погоджений зі мною", - сказав Федоренко. "Я список незаможних не складав і не погоджував", - заявив він.
Голова правління "Центру правозахисту", що об'єднує більшість потерпілих від аферистів "Еліта-центр", припустив, що КМДА, дезінформуючи президента, намагається перекласти на чужі плечі тягар відповідальності за вирішення проблеми всіх потерпілих.
"Суд уже виніс рішення про протизаконність розподілу потерпілих на категорії. У зв'язку із цим, незрозуміло, хто і за якими критеріями визначав ступінь малозабезпеченості інвесторів", - відзначив Федоренко.
Він заявив, що громадська організація "Центр правозахисту" буде ініціювати скликання загальних зборів інвесторів, на які винесе питання про відкликання списку, перевірку його, а також про подальші дії інвесторів у зв'язку з загрозою їхнього чергового обману.
Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко доручив КМДА , ФДМ, МВС і Кабінету міністрів провести додаткові заходи щодо забезпечення житлом потерпілих в афері "Еліта-центр". Зокрема, президент доручив КМДА і МВС до 26 лютого скласти перелік фізичних і юридичних осіб, які постраждали в результаті афери .
Кабмін створив комісію для забезпечення житлом потерпілих в афері "Еліта-центр".
Як писала "Газета 24", у різних судах Києва в закритому режимі слухаються справи про "Еліта-центр".
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас