Експерт: Процес створення зони вільної торгівлі з ЄС займе не менше трьох років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Процес створення зони вільної торгівлі з ЄС займе не менше трьох років

Казна та Політика
82
Процес створення зони вільної торгівлі з ЄС займе не менше трьох років.
Про це РБК-Україна розповіла керівник Центру економічних досліджень Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан.
При цьому вона підкреслила, що створення зони приведе до істотної лібералізації торгівлі і тому під час переговорів дуже важливо врахувати інтереси всіх зацікавлених сторін. Тому експерт не бачить сенсу в поспіху при її створенні.
Також Мовчан підкреслила, що зона вільної торгівлі не повинна фокусуватися винятково на зниженні або скасуванні ввізних мит як з боку Європейського союзу, так і з боку України. На думку експерта, головна вигода від її створення лежить у лібералізації нетарифного регулювання як у торгівлі товарами, так і в торгівлі послугами.
Вона нагадала, що зона вільної торгівлі в першу чергу фокусується на русі товарів, потім послуг, капіталу та робочої сили.
При цьому вона висловила сумнів, що в питанні лібералізації потоків робочої сили ЄС буде готовий піти Україні на значні поступки. Але, можливо, під час створення зони вільної торгівлі буде зроблений перший крок у цьому напрямку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас