Президент: Україна недоотримала від контрабандного переміщення товарів через держкордон більше 10 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент: Україна недоотримала від контрабандного переміщення товарів через держкордон більше 10 млрд грн

Кримінал
214
Загальна сума недоотриманих державою коштів у результаті контрабандного переміщення товарів через державний кордон України складає більше 10 млрд грн. Про це повідомив Президент України Віктор Ющенко на засіданні колегії МВС. За його словами, найбільш поширені схеми ввозу контрабандних товарів – це реєстрація транспортних засобів-"двійників", реєстрація транспортних засобів з фальшивими документами з подальшим їх внесенням до бази даних ДАІ та перереєстрація транспортного засобу без проведення реєстрації на основі фальшивих документів.
В.Ющенко зазначив, що є досить суттєва різниця між офіційними даними кількості транспортних засобів, ввезених у 2007 р., та реальною цифрою. Президент наголосив, що через 3 дні хоче отримати статистику "від усіх реєстраційних інстанцій МВС щодо розмитнення транспортних засобів". "Я хочу отримати звіт, чому є така різниця", - додав він.
У свою чергу міністра внутрішніх справ Юрій Луценко наголосив, що для посилення боротьби з контрабандою доцільно розглянути на державному рівні питання щодо надання працівникам міліції права здійснювати оперативно-розшукові заходи у прикордонній зоні та на митних переходах. "На службовому рівні з Валерієм Хорошковським ми знайшли компроміс у цьому питанні, і митниця зробить все, щоб закрити цей тіньовий бізнес", - додав міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас