Буряк: Податкова міліція не повинна підпорядковуватись Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буряк: Податкова міліція не повинна підпорядковуватись Мінфіну

Казна та Політика
293
Голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк виступає проти передачі податкової міліції в підпорядкування Міністерству фінансів від Державної податкової адміністрації.
"Я до цієї ініціативи ставлюся вкрай негативно. Фінансова, економічна, податкова культура громадян України сьогодні, і це треба визнати, ще не досягла такого рівня, щоб нам можна було відмовитися від податкової міліції та функцій, що нею виконуються", - вважає Буряк.
На його думку, Податкова дуже часто має потребу в супроводі податковою міліцією низки адміністрованих нею процесів: акцизи, відшкодування податку на додану вартість.
"Я вже не кажу про "конвертаційні" центри, відмивання доходів. Всі ці і безліч інших питань, що прямо належать до роботи ДПАУ, пов'язані з роботою податкової міліції", - відзначає Буряк.
Крім того, глава Податкової вважає, що передача функцій податкової міліції іншим установам недоцільна, тому що результат дають лише спільні дії оперативних працівників, податкових ревізорів і слідчих.
Як повідомлялося, Секретаріат Президента ініціює передачу податкової міліції в підпорядкування Міністерству фінансів від Державної податкової адміністрації.
Крім того, депутат від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Геннадій Москаль пропонує Верховній Раді включити податкову міліцію в структуру Міністерства внутрішніх справ для створення єдиного органу з боротьби з економічною злочинністю.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас